Tjen penger på promotering 

Som nevnt kan du også tjene penger på å promotere bedrifter, produkter og merkenavn på YouTube. Da tenker jeg på at du rett og slett reklamerer for et hotell, en butikk, en tjeneste eller lignende. Det betyr at du må kunne lage en god og informativ video som fremstår sånn noenlunde profesjonell og det betyr at du må kunne skaffe trafikk til denne videoen. Et godt utgangspunkt vil nok være litt mindre lokale bedrifter som ikke har et eget markedsføringsapparat og som det er enkelt å rangere godt for i søkemotorene.


Dersom du er interessert i denne muligheten til å tjene penger bør du bruke Google og søke litt etter engelskspråklige artikler. Der finnes det nemlig flere gode artikler med tips om denne muligheten til å tjene penger. Her finner du nyttige tips

Det er to faktorer som i all hovedsak vil bestemme dine muligheter til å tjene penger med YouTube og den aller viktigste faktoren er naturlig nok trafikk. I tillegg må du greie å gjøre trafikken om til penger og målet er å tjene mest mulig pr besøkende. I denne artikkelen finner tips om hvordan du kan tjene penger med YouTube. 


Litt generelt 

YouTube og andre sosiale medier har oppnådd en enorm popularitet og i kjølvannet av dette har det dukket opp en rekke muligheter til å tjene penger. Mange av disse inntektsmulighetene finner du på nettstedet Paid Social Media Jobs. Når det gjelder YouTube finnes det en rekke muligheter til å tjene penger, både som en ekstra inntekt eller som en fulltidsjobb. Du kan for eksempel laste opp underholdene eller informative videoer og tjene penger på affiliate-lenker. Eller du kan ta betalt for å promotere bedrifter, merkenavn og lignende gjennom videoer du laster opp. 


Trafikk er viktig

Trafikk vil si antall personer som ser dine videoer og disse er selvfølgelig ditt grunnlag for å kunne tjene penger. Det betyr at du må arbeide for å skaffe fleste mulig besøkende og du kan benytte flere metoder for å lykkes med dette. Den ene er søkemotoroptimalisering som betyr å arbeide for best mulig rangering på søkeresultatene fra Google og andre søkemotorer. Det innebærer blant annet at du må skaffe lenker til dine videoer, samt at du må velge smarte titler og beskrivelser. Videre kan du benytte andre sosiale medier, samt din egen blogg til å promotere videoene dine. Du kan også benytte diskusjonsforum og du kan legge igjen en kommentar med link til en video på aktuelle nettsider som har relevant innhold.


Du kan tjene ekstra penger som databehandler


Tjene Penger med affiliate-lenker 

Dersom du har en del trafikk kan du tjene gode penger på affiliate-lenker. Det vil si lenker hvor du reklamerer for et produkt eller en tjeneste og så får prosenter av de salgene du generer. Dersom du for eksempel legger ut en video med sminketips kan du i beskrivelsen av denne legge inn en affiliate-lenke til en nettbutikk som selger kosmetikk og skjønnhetsprodukter. Et godt utvalg affiliate-linker beregnet på det norske markedet finner du blant annet oss Guava Media, Euroads og TradeDoubler. Husk at de butikkene og produktene du lenker til bør være relevante i forhold til innholdet i videoen, vel å merke dersom du ønsker å tjene særlig med penger. 

Du kan tjene penger på nett med YouTube

Betalte Spørreundersøkelser