Det eksisterer flere alternativ for deg som ønsker å tjene penger på eget nettsted. En egen blogg er naturligvis en mulighet, men det finnes flere muligheter og et mer tradisjonelt nettsted kan også gi gode inntekter. Du kan for eksempel lage en temaside om noe du har kunnskap om. 


Nettsted vs Blogg 

Et vanlig nettsted kan ligne svært mye på en blogg og det kan faktisk være vanskelig å se forskjell på disse, spesielt når det gjelder innholdet. Det er likevel et par ting som kjennetegner de alle fleste blogger og som dermed skiller dem fra andre nettsted som en hjemmeside. Det ene er at innholdet i en blogg organiseres etter dato og det andre er at en blogg vanligvis benyttes RSS (feed). I tillegg er det mange som hevder at en blogg skal være personlig, et spørsmål jeg ikke skal uttale meg om.  


Strengt tatt har det etter min mening lite å si hvordan et nettsted klassifiseres da de fleste leserne ikke vil bry seg om dette. Det er ting som innhold, skrivestil, layout, med mer som gjør et nettsted populært, ikke hva du kaller det. Denne bloggen kunne for eksempel vært laget som et vanlig nettsted uten at det ville ha særlig betydning og det finnes mange eksempler på nettsted og infosider som er en god blanding av en blogg og et vanlig nettsted. Da tenker jeg for eksempel på nettsted av typen Alt om glucomannan eller Alt om kosttilskudd


Denne typen nettsted bygges gjerne opp slik at det ikke fremstår som en blogg, men samtidig benyttes ofte RSS og en organisering av innholdet som tilsvarer en blogg. Det skyldes nok at en person som skal tjene penger på annonser for lån ønsker å fremstå med et troverdig nettsted og ikke som en blogg. Samtidig ønsker denne personen å benytte seg av fordelene med blogging som blant annet er RSS som gjør det enkelt å følge nettstedet, samt muligheten til å få trafikk og lenker fra diverse blogglister og lignende. 


Om du velger en blogg, et vanlig nettsted, eller en god blanding er naturligvis ditt valg, men et lite tips er å tenke gjennom hvilket innhold du skal presentere, samt hvilken skrivestil du skal benytte. Generelt sett egner en blogg seg best for deg som ønsker å tjene ekstra penger på en personlig skrivestil, mens et nettsted nok er et godt valg for deg som skal skrive saklig om bestemte emner, for eksempel forbrukslån. Et vanlig nettsted er forresten et noe upresist begrep, men det jeg tenker på er et nettsted som tilbyr en eller annen form for informasjon. Det kan for eksempel være om sparing, helse, trening, betalte spørreundersøkelser (!), reise, med mer. ​

Du kan tjene penger med ditt eget nettsted

Betalte Spørreundersøkelser

Muligheter med eget nettsted 

Et informativt nettsted er en mulighet til å sikre seg en ekstra inntekt, men det finnes også andre spennende alternativ som en startside, et diskusjonsforum, en medlemsside, en lenkekatalog, en form for nettbutikk, med flere. Felles for slike muligheter er at det kreves en god del innsats og ikke minst tålmodighet før du kan forvente å tjene noe særlig, men på sikt kan du jobbe hjemmefra på fulltid gjennom et eller flere slike nettsteder. 


En nettbutikk skiller seg en god del fra andre nettsted og dersom du vurderer denne muligheten til å tjene penger på nett bør du bruke en god del tid på å lære deg faget. Søk litt på Google og du vil finne mye relevant informasjon og ikke minst mange gode tips. Et godt sted å begynne kan være å selge på eBay, noe du kan lese om her


Når det gjelder de andre mulighetene jeg nevnte har de en viktig ting til felles. Du må skaffe trafikk for å kunne tjene penger og i utgangspunktet vil det ikke svare seg å kjøpe denne trafikken gjennom annonsering. Det betyr at du enten må arbeide med søkemotoroptimalisering eller du må lage et nettsted som er så godt at ryktet sprer seg automatisk. 


Sjekk gjerne siden Tjene Penger på Nett


Hver eneste mulighet til å tjene penger på et nettsted fortjener flere artikler, noe jeg skal forsøke å få til med tid og stunder. Men, i denne omgang avslutter jeg med et grunnleggende tips til deg som ønsker å prøve lykken. Først og fremst bør du skaffe deg kunnskap om de alternativene du vurderer. Hva er potensialet? Hvordan er konkurransen? Hvor mye arbeid kreves? Hvordan kan et nettsted generere inntekter?