Er du en av de mange tusen som drømmer om å lykkes som blogger? Her finner du noen tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg et stykke på veien mot suksess. Husk imidlertid at det å tjene penger som blogger i utgangspunktet er krevende og at de aller fleste kun kan forvente en heller dårlig timebetaling for arbeidet som legges ned. Dersom du kun er ute etter å tjene penger bør du med andre ord vurdere en annen inntektsmulighet. På denne siden finner du forøvrig tips om Adsense og andre annonsemuligheter.


Valg av tema

Når du skal velge tema for din blogg og dine blogginnlegg er det spesielt to faktorer du bør ta hensyn til. For det første bør du blogge om noe du tror vil være av interesse for flest mulig mennesker og for det andre bør du blogge om noe du har interesse for. Å skrive om emner du finner kjedelige kan riktignok gi en kortsiktig økning i inntektene, men på lengre sikt vil det sannsynligvis ødelegge din motivasjon for bloggingen. I tillegg vil bloggingen din sannsynligvis bære preg av lite engasjement, noe leserne raskt vil merke.


Lag topp lister

Fleste mulig lesere er naturligvis det viktigste grunnlaget for å kunne tjene penger som blogger og et godt virkemiddel for å skaffe nye følgere er forskjellige topp-lister. Lag en liste som interesserer og som gjerne provoserer litt, slik at det skapes aktivitet i kommentarfeltet. Av samme grunn kan du med fordel begrunne dine vurderinger, selv om de naturligvis er subjektive. Det gir ytterligere grunnlag for debatt og gir i tillegg mer troverdighet. Et lite tips til slutt er å oppdatere listen med jevne mellomrom. Denne topplisten med slankeprodukter oppdateres for eksempel forholdsvis ofte, fordi det stadig dukker opp nye produkter.


Brukt tid på bloggdesign

I motsetning til hva som er tilfelle på her på Betalte Spørreundersøkelser (Vi har gjort litt med designet nå), bør du bruke tid på design. Det skyldes blant annet at det er viktig å gi nye lesere et godt førsteinntrykk, samt at bloggen på mange måter er din merkevare. Hvilket image ønsker du? Hvilket førsteinntrykk ønsker du å gi? Bruk litt tid på å tenke gjennom hvilke design som passer din blogg, ditt innehold og din skrivestil. Nyttige tips og inspirasjon finner du på siden How to make my blog.

Hvordan tjene penger med blogging?

Forsøk gjerne gjestblogging

Gjesteblogging kan hjelpe deg å tjene penger som blogger, først og fremst fordi det kan skaffe flere lesere. Nå er det for all del også mulig å få betalt for innlegg du skriver for andre, men da er det stort sett engelskspråklige blogger som gjelder.


Men, som nevnt kan du skaffe flere lesere gjennom å skrive gjesteinnlegg på andre blogger og i utgangspunktet har du lite å tape på å forsøke. Kontakt relevante blogger (lignende innhold som deg) og kom med en høflig forespørsel. Dersom du får et positivt svar bør du så legge ned litt arbeid og sørge for å levere fra deg et bra innlegg, både av hensyn til den/de som lar deg gjeste-blogge og av hensyn til reklameverdien du kan oppnå.


NB: Gjestblogging som en form for lenkebygging er noe du bør være forsiktig med, grunnet Google sine nye algoritmer og retningslinjer.

Betalte Spørreundersøkelser