Start en nettbutikk

En noenlunde passiv inntekt kan du også skaffe via en nettbutikk og forklaringen på det er noe som heter droppshipping. Kort forklart virker det slik at du kun skal selge varen, mens det er noen andre som ordner ting som varelager, forsendelse, retur, med mer. Du behøver med andre ord ikke å kjøpe inne noe av det som skal selges og mange forsøker derfor denne formen for netthandel som er helt lovlig og som benyttes av en rekke norske nettbutikker. Fordelen er at du kan komme rimelig i gang og at du kan skaffe en passiv inntekt. Bakdelen er først og fremst at du ikke vil tjene like mye pr salg. Her kan du lese mer om droppshipping.


Er du på jakt etter en passiv inntekt?

Betalte Spørreundersøkelser

Det finnes mange muligheter til å oppnå en passiv inntekt, også for deg som ikke har startkapital. Nedenfor finner du tips om noen gode alternativ og med passiv inntekt mener vi i denne artikkelen følgende. En passiv inntekt vil si at du utfører arbeidet en gang, men at du får betalt mange ganger.


Selg foto og tjen godt med penger

Dette er et meget godt eksempel på muligheten til en passiv inntekt og de fleste kan komme i gang så å si uten å bruke penger. Kort forklart er det slik at du tar noen bilder, laster disse opp til et fotoarkiv og så vil du tjene penger hver gang noen kjøper retten til å benytte et av dine bilder. Du kan med andre ord tjene penger lenge etter at arbeidet er utført og dermed få en passiv inntekt. 


Dette er mulig fordi du kun selger retten til å benytte et bilde og fordi denne retten ikke er eksklusiv. Det betyr riktignok at du ikke vil tjene mye penger pr salg, men likevel kan du tjene flere tusen kroner pr bilde. Det fordi du som nevnt kan selge bildene dine mange ganger og det finnes tusenvis av potensielle kunder. Svært mange nettsteder kjøper nemlig illustrasjonsfoto fra fotoarkiv hvor vanlige mennesker laster opp sine bilder. 


Kvalitet er naturligvis viktig for at noen skal være villige til å betale for dine bilder, men i dag er ikke dette noen utfordring. De aller, aller fleste tar gode nok bilder med et vanlig digitalkamera eller med en smarttelefon. Det som derimot kan være en utfordring er å velge riktige motiver, samt å sørge for at potensielle kjøpere finner dine bilder. Det finnes millioner av bilder i de forskjellige fotoarkivene og du må sørge for at dine bilder dukker opp når potensielle kunder søker. Det vil si at beskrivelsene du legger ved bildene er viktige.
Her finner du tips om hvordan du kan lykkes


Passiv inntekt fra et nettsted

Du kan skaffe en passiv inntekt fra et nettsted, men dette er noe svært få lykkes med. Tanken er at du for eksempel lager en blogg eller en hjemmeside om et bestemt tema og så lar nettstedet ligge uten å gjøre noe mer. Det kan for eksempel være en nettside med fisketips som gir reklameinntekter lenge etter at du har laget siden ferdig. Det er imidlertid ofte begrenset hvor lenge innholdet vil være relevant og i tillegg kan nettsteder som ikke oppdateres oppleve at de gradvis rangerer dårligere hos Google. Det er mulig å skaffe en passiv inntekt med en temablogg, men de fleste blogger krever oppdateringer, for eksempel når nye produkter kommer ut.